CatsHealthYavru Kedilerde Mama Seçimi Neye Göre Yapılmalıdır?

Ekim 19, 2021by medyaway0
https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2021/10/yazi1-yavru-kedi.jpg

Yavru Kedilerde Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yavru kedilerin yaşamlarının ilk 2 ayında ve kedi mamasına başlamadan önce anne sütü ile beslenmeleri çok önemlidir ancak bu süreçten sonra beslenmeleri gelişimlerini doğrudan etkileyecektir. Beslenme sürecinde ilk aylar önemli olsa da anne sütü içemeyen kedilerin sayısı oldukça fazladır. Herhangi bir nedenle annesiz kalan kedileri beslemek için ilk 2 ay toz mamalı bebek sütleri bulunmaktadır.

Süt tozları anne sütünde bulunan vitamin ve mineralleri içerdiğinden çok sağlıklıdır.

 

Süt Tozuna Ek Verilecek Yavru Kedi Maması

 

İlerleyen süreçte kediler 4 aylık bir süreyi tamamlayana kadar hafif mamalarla beslenmelidir. İlk 2 aylık kedi maması kedilerin çene ve diş yapısına daha uygun olacaktır. Bu işlem sırasında kuru gıda kullanılması önerilmez. Yavru kedi maması seçimi, gelişim sürecini doğrudan etkilediği için önemlidir. Bu ilk 4 ay kedinin sağlıklı büyümesi için çok önemlidir. Yeterli vitamin ve protein alımı kemik ve kas gelişimini olumlu yönde etkileyecektir.

4 ay sonra kuru mama kullanılabilir. Kedinize ilk kez vermeye başladığınız kuru mama, kedinizde bir tat alma alışkanlığı oluşturacaktır. Örneğin, kedinizin tavuk bazlı bir mamadan sonra dana eti yemeye alışması zor olabilir. Bu süreçte kedinize en uygun mama türünü seçerek kuru mama eğitimine başlamanız gerekir.

 

Yavru Kedilerin Beslenme Aralıkları

 

Yavru kedilerin mideleri küçük olsa da oldukça açgözlüdürler. Yavru kediler için öğün sayısı köpeklerden çok daha fazladır. Az miktarda ama sıklıkla verilmesi önerilen yavru kedi maması 6. aya kadar günde 2-4 öğün arasında olmalıdır. 6. aydan sonra öğün sayısı en aza indirilmeli ve periyodik aralıklarla verilmelidir.

 

Yavru Kedi Maması Faydaları

 

Yavru kedi maması yetişkin kedi mamasına göre çok daha besleyicidir. Hem kas hem kemik gelişimi hem de sağlıklı saçlar için tercih edilen besinlerin içeriğine dikkat edilmelidir. Kedi maması bir kapta ve oda sıcaklığında verilmelidir.

Başladığı gibi devam etme mantığı ile özellikle yavru kedilerin beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekir.

 

Yavru kedi mamasında göz önünde bulundurulması gereken bir diğer faktör de mama değişimidir. Yemek değiştirmek, midesi küçük olan kedilerin sindirim sistemlerini etkileyebilir. Bu durumun önüne geçmek için sürekli kullandığınız mamanın içine azar azar yeni mamalar ekleyin.

cevap bırakın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2019/08/line_dots.png
https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2021/11/nickyfooter-kopya.png
Kurumsal
Mansuroğlu Mahallesi Ankara Caddesi No:81 K:5
+90 (232) 290 86 72
Pzt - Cmts: 9:00- 18:00
https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
Bültene Abone Ol