DogsHealthYavru Köpeklerde Mama Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Ekim 19, 2021by medyaway0
https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2021/10/blog-2-kopek-mama.jpg

Köpek yetiştiriciliği için köpek sahipleri, yavruları 1 yaşına gelene kadar izlemelidir. Köpeklerin dengeli ve düzenli beslenmesi kemik/kas gelişimi ve diş gelişimi için çok önemlidir. Köpekler yavruyken iyi beslenirlerse, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde iyi bir bağışıklık sistemine sahip olurlar. Köpeklerin diyetlerinde ihtiyaç duydukları yiyecek miktarının karşılandığından emin olmak gerekir. Yetersiz beslenme, yavruların gelişimini olumsuz etkileyebilir.

Yavru Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Yavruları beslemek, yetişkin köpekleri beslemekten biraz daha fazla çaba gerektirir. Yetişkin köpekler için zamanla onları nasıl ve ne sıklıkla besleyeceğinizi öğreneceksiniz, ancak yavrular hızla geliştikçe ilerlemelerini ve porsiyonlarını gün be gün izlemek gerekir. Burada önemli olan nokta şudur: Yavru köpeklerin beslenmesinde mama ve öğünlerden çok köpeklerin takibi gereklidir. Bu nedenle, yavru köpekler için porsiyon boyutları, köpeğin bireysel metabolizmasına ve vücut tipine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle köpeklerin porsiyonları köpekten köpeğe değişir.

Köpek sahiplerinin köpek beslerken dikkat etmesi gereken bir diğer önemli nokta ise eğer köpek yavrusu önüne konulan mamayı yemiyorsa ve öğün atlıyorsa bu iştahını kaybettiği anlamına gelmemektedir, bu nedenle kesinlikle yememelisiniz. Yavrular hızla gelişmeye devam ettikleri için atlanan öğünler aslında onların büyümeye başladıkları ve artık daha az öğüne ihtiyaç duydukları anlamına gelir. Yavru köpeğiniz öğün atlamaya başladığında porsiyonlarını bir öğün eksik vermeye başlayabilirsiniz.

Yavru köpeğinizi eğitmeye başladıysanız, mamayı azar azar sunun ve mamayı dağıtırken porsiyonu buna göre ayarlayın. Bol ikramlı bir günün sonunda çok miktarda yemek vermekten kaçınmalısınız.

Yavru Köpekler Ne Sıklıkla Beslenmelidir?

Yavru köpeğinizi nasıl ve ne sıklıkta besleyeceğinizi bilmiyorsanız, veterinerinizden tavsiye alabilirsiniz. Köpek yavruları, tıpkı insan yavruları gibi, günde birçok küçük öğüne ihtiyaç duyar. Bu öğünler, yavruların özel beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere formüle edilmiş mamalardan oluşmalıdır.

Çoğu köpek önlerine konulan mamayı hemen yer, ancak bazı köpekler yemek konusunda seçicidir ve önlerine konulan mamayı yemeyebilir. Köpeklerdeki seçici alışkanlıkları ortadan kaldırmak için köpeğinize düzenli, düzenli miktarlarda mama verin. Yiyecekleri köpeğin önünde 20 dakikadan fazla tutmayın. Bu sayede köpeğiniz seçici davranışından kısa sürede vazgeçecektir.

Köpek Mamaları Pahalı Mamalar mı Olmalıdır?

Köpek maması seçenekleri arasında, pahalı köpek mamaları, besin açısından daha yoğun olanlardır. Bu, köpeğinizin öğünlerinin diğer yiyeceklerden daha az olacağı anlamına gelir (daha az besin yoğunluğuna sahip ucuz yiyecekler). Kaliteli köpek mamaları, her tür köpek için özel olarak oluşturulmuş sabit içerikli formüllere sahiptir. Ancak piyasadaki diğer ucuz köpek mamalarında mamanın içeriği markalara göre değişmekte ve köpekler için yetersiz kalabilmektedir.

Köpek maması firmalarının pazarında sürekli bir rekabet vardır ve bu nedenle markalar köpek maması içerik formüllerini her geçen gün artırmaktadır. Büyük köpek maması şirketleri, ürün geliştirme ve araştırmaya büyük yatırım yaptıklarından, köpekleri birinci sınıf mamalarla beslemek her zaman daha iyidir.

Kuru Mama mı, Islak Mama mı Yoksa İkisi Birden mi Verilmelidir?

Evcil hayvan maması şirketleri, büyük cins ve küçük cins köpekler için ayrı köpek maması formülleri üretir. Evcil hayvan maması şirketleri, köpek yavruları için en uygun formülü bulmak için köpek beslenmesi konusunda bilgili bilim insanlarıyla birlikte çalışır.

Köpekler ve kediler için beslenme açısından en çekici yiyecek konserve yiyeceklerdir. Çünkü konserve yiyecekler onlar için çok lezzetlidir. Konserve mama kokusu, tadı ve besin değeri ile köpekleri cezbeder. Ancak piyasadaki en ucuz konserve bile kuru gıdadan daha pahalıdır. Piyasadaki bazı ıslak mamalar köpeklerin dengeli beslenmesi için yeterli formüle sahip olmayabilir. Piyasadaki bazı konserve bebek mamaları, içeriğinin tamamının et olduğu iddiasıyla satış noktalarında yerini alıyor. Bununla birlikte, besin içeriği köpek yavrusu için uygun değilse, konserve yiyecekler köpekler için zararlı olabilir.

Köpekler için yeterli ve dengeli beslenme sunan yarı yaş mamalar köpekler için en uygun seçenekler olabilir. Konser mamaları, yeterli ve dengeli beslenme sağladıkları sürece en az kuru mamalar kadar faydalıdır. Ancak köpekler kuru mama yedikleri zaman dişlerini aktif olarak kullanırlar ve ortaya çıkan sürtünme diş sağlığı ve hijyenleri için iyidir. Bu nedenle konserve mamayı kuru köpek maması ile karıştırarak ideal porsiyonlar oluşturabilirsiniz.

Köpeğinizin mamasına herhangi bir değişiklik yapmadan önce veterinerinize danışmalısınız.

Büyük ve Küçük Köpek Yavrularında Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Yavruların beslenme aşamaları büyük ırk ve küçük ırk ırklarda farklıdır. Küçük ırk köpekler hipoglisemiyi önlemek için özel olarak beslenmelidir. Hipoglisemi geliştirmeye yatkın küçük cins köpekler, günde 4-6 kez kalorisi yoğun, küçük köpek maması ile beslenmelidir. Küçük cins köpekler hipoglisemi semptomları açısından yakından izlenmelidir. Küçük ırk yavru köpekler için özel formüle edilmiş mamaların kullanılması en doğrusu olacaktır.

Küçük ırk yavru köpeğinize hangi mamayı vereceğinizi bilmiyorsanız veterinerinize danışmanız faydalı olacaktır. Veteriner hekimler evcil hayvan mamaları konusunda güncel bilgilere sahip olacağından en iyi yardımı doktorunuzdan alabilirsiniz.

Büyük cins köpekler de dikkatli beslenmelidir. Büyük/dev cins köpek yavruları, küçük köpeklere göre daha hızlı gelişir ve daha uzun süre büyümeye devam eder. Büyük ırk bir köpek yavrusu 18 aya ulaştığında 63 kilograma ulaşabilir. Çok hızlı gelişen büyük ırk yavru köpeklerin beslenmelerine ve kalori alımlarına çok dikkat etmeleri gerekir.

Beslenmedeki eksiklikler ve fazlalıklar büyük ırk yavruların gelişimini olumsuz etkiler. Büyük cins köpeklerin çok hızlı büyümesi sağlıklı değildir. Köpeklerde aşırı büyüme, gelişimsel ortopedik hastalığa DOD yol açabilir. Bu nedenle köpeğinizde aşırı büyüme fark ettiyseniz bu süreci veterinerinizle birlikte değerlendirmelisiniz.

Yavru Köpeğim Sofra Artıklarından İstiyor, Ne Yapmalıyım?

Yavru köpeğinize kendi öğünlerinizde azar azar vermeye başlarsanız bu durumdan kurtulamayabilirsiniz. Yavru köpeğiniz elinizden sofralık mamayı yediğinde, devam etmemek için hiçbir neden yoktur. Yavruları sofra artıkları ile beslemek obeziteye neden olabilir. Köpeğinizi eğitirken sağladığınız disipline de zarar verebilir. Köpekler için düzenli bir ziyafet, beslenme dengesizliğine yol açabilir. Yemeğinizdeki baharatlar ve sarımsak köpeklerde mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

Yavruların diyeti hiçbir şekilde sofra artıkları içermemelidir. Yavru köpekler sofranızdan yemeye alışırsa sonuçlar onlar için kötü olabilir. Sofradan yemeye alışmış yavrular için sonradan bu alışkanlığı kırmak zor olabilir. Yavru köpeklerin dengeli ve düzenli beslenmelerini istiyorsanız, onları kendi öğünleri dışında başka öğünlerle ödüllendirmeyin. Yavruları öğrenirken sofra yemeklerine alıştırmak, ileride köpek eğitimlerinde sizin için zor olacak durumlar yaratabilir.

cevap bırakın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2019/08/line_dots.png
https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2021/11/nickyfooter-kopya.png
Kurumsal
Mansuroğlu Mahallesi Ankara Caddesi No:81 K:5
+90 (232) 290 86 72
Pzt - Cmts: 9:00- 18:00
https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
https://www.nicky.com.tr/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
Bültene Abone Ol